Clappsgate Extension Pamber Heath Architecture

On this project we extended the existing dwelling in keeping with the original style of architecture. The existing building was a small derelict 2-bedroom property. The site was cleared and planning was granted for a new build house alongside the existing conversion. The conversion maintained the style of the existing building with reclaimed bricks to give the impression that the extension had always been there. Cladding was used in the middle section to separate the old from the new. As the existing property had low ceiling heights our designs raised the existing ground floor and removed the upper floor roof trusses to give a vaulted ceiling throughout the first floor. This allows the bedrooms upstairs to have an additional feeling of space with great light levels brought in by central Velux roof lights.